
Nem tudjuk nem észrevenni, hogy beköszöntött a hideg idő. A napfényes órák száma rövidül, az energiánk fogy. Ez azonban nem állhatja útját annak, hogy a téli szomorkás hangulat leküzdésére kényelembe helyezzük magunkat egy jó csésze kávé kíséretében. Képzeld el, ahogy a kényelmes mamuszodban üldögélsz a kanapén a kandalló előtt, kezedben egy forró itallal, amelyben összeérnek a tél legkedveltebb ízei. Nos, a kandalló építésben sajnos nem, a hangulat fokozásában azonban tudunk segíteni!
Íme a recept:

- Keverjük össze az összetevőket egy közepes edényben
- Lassú tűzön (közepes hőfokon) kevergessük a cukor feloldódásáig
- A tűzről levéve hagyjuk állni további 20 percig, hogy az ízek összeérjenek
- Szűrjük le az így kapott folyadékot
- Hűtőben tároljuk
Latte készítés:
Legegyszerűbben úgy készíthetünk lattét, hogy a szokásos mennyiségű instant kávét egy kis forralt vízben vagy felmelegített tejben feloldjuk, ehhez hozzákeverjük a szirupot és az így kapott elegyet egy turmixba/tejhabosítóba helyezzük és habosra turmixoljuk. (Kapszulás kávéfőző esetén főzzünk le egy espressot és abban oldjuk fel a kávét, majd ezt turmixoljuk össze a tejjel.)