hozzávalók:

20 dkg méz
3 evőkanál margarin
2 tojás
60 dkg liszt
20 dkg porcukor
2 kiskanál szódabikarbóna
2 kiskanál mézeskalács fűszerkeverék
1 csapott kiskanál só
kb. 50 – 60 ml langyos tej apránként hozzáadva a tészta lágyításához

elkészítés:
1. forrald fel a mézet, majd olvaszd bele a margarint.
2. szitáld át a lisztet, cukrot, szódabikarbónát, és keverd össze a fűszerekkel, sóval.

3. gyúrd össze a hozzávalókat, majd pihentesd hűtőben egy pár órát (akár egy éjszakán át is pihenhet a hűtőben)

4. válaszd szét két részre a tésztát, lisztezett deszkán nyújts ki 3-4 mm vastagra.

5. 170 C°-ra előmelegített sütőben sütsd körülbelül 7 percig.
6. a sütőből kivéve, rácson hagyd kihűlni.

Máris fogyasztható! 🙂