HOGYAN HASZNÁLD A TÁBLAMARKERT ÉS A MÁGNESES FEHÉRTÁBLÁT HELYESEN?

A legtökéletesebb eszközök használata sem mindig elegendő, ha azokat nem kellő odafigyeléssel kezeljük, tároljuk, vagy nem megfelelően tartjuk karban.

Az alábbiakban a fehértáblák és azok kiegészítő eszközeinek néhány praktikus és könnyen kivitelezhető használati módját tekintheted át, amelyekkel eszközeid hosszabb élettartamúak, és könnyebben kezelhetőek lesznek!

  1. A táblán hagyott markerek nyomának eltávolítása kellemetlenebb hosszabb idő elteltével; sőt az erősen pigmentált árnyalatú tollak tintája a gyenge minőségű táblák felületét véglegesen elszínezheti. Ezért a táblákat ajánlott minden használat után azonnal letörölni száraz táblatörlővel.

2. A táblák felületét, a használatuk gyakoriságától függően, érdemes időnként tisztító folyadékkal is áttörölni. A tisztítófolyadék rendszeres használatával megelőzhető, hogy a tinta maradandóan nyomot hagyjon a tábla felületét, portalanítja és zsírtalanítja azt, így egyenletesebben tud rajta írni a marker tintája.

3. A hosszú életű markerek titka:
Kollégáink gyakran találkoznak azzal a panasszal, hogy a fehértábla markerek rövid idő alatt kifogynak. Ennek a gyakori jelenségnek az egyik oka könnyen elkerülhető, ha a markereket mindig vízszintes állapotban tároljuk, ha éppen nincsenek használatban.
Ügyelni kell arra is, hogy amennyiben a táblatörlőnk mágneses, és a hátulja alkalmas a markerek tárolására, a tollak akkor is vízszintesen – vagy esetleg kupakkal lefelé, függőleges helyzetben legyenek tartva két használat között.

4. Hogyan tüntethető el a permanent marker, azaz alkoholos filc nyoma a fehértábláról?
Az alábbi trükköt kollégáink kipróbálták, és azt tapasztalták, hogy működik:
Amennyiben véletlenül alkoholos markert használtunk a fehértáblához, fessük át vastagon táblafilccel annak a nyomát. Hagyjuk 1-2 percig, majd alaposan töröljük le száraz táblatörlő szivaccsal. A tökéletes végeredményért pedig töröljük át a felületet táblatisztító folyadékkal.

Nézd meg prezentáciüs eszközeink teljes kínálatát webáruházunkban!