Ahány ház, annyi szokás, már ami a karácsonyi előkészületeket illeti. Egy dolog azonban egy háztartásból sem hiányozhat ilyenkor: a mézeskalács. Ha még nincs meg a befutó recept, íme a mi ajánlásunk:


Mézeskalács elkészítésének menete:
- Langyosítsuk meg a mézet és keverjük el a margarinnal és a tojásokkal!
- Keverjük össze a lisztet, porcukrot, szódabikarbónát valamint a mézeskalács fűszert és adjuk hozzá a mézes masszához!
- Gyúrjuk össze a masszát és pihentessük egy éjszakán át!
- A pihentetést követően lisztezett felületen nyújtsuk 1 cm vastagságúra a tésztát és szaggassunk belőle tetszőleges formákat!
- A mézeskalácsokat helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire, és 180 fokra előmelegített sütőben, alul-felül sütéssel 10-15 perc alatt süssük készre!
Mézeskalács tálalása:
Az elkészült mézeskalácsokat fogyaszthatjuk azon melegében, de később, egy forró ital kíséretében is tökéletes választás, a karácsonyfa fényei mellett üldögélve.