Ha valami különlegességre vágysz az ünnepek alatt, jó szívvel ajánljuk neked a következő receptet, társaságnak pedig egy jó könyvet javaslunk mellé!

A karácsonyi sütést követően valószínűleg minden hozzávaló megtalálható a konyhában, így nem lesz nehéz megteremteni belőle egy csészényi varázslatot.

Az elkészítése sem bonyolult, érdemes azonban pár részletre odafigyelni! Nagyon fontos a tea és a tej aránya. Előfordulhat, hogy jobban kedveled a tejet, mint a teát, mégis azt javasoljuk, hogy a tej mennyisége soha ne haladja meg az 50%-ot!

Earl Grey Latte elkészítésének lépései:

  1. Áztasd ki a teát!
  2. Melegítsd/habosítsd fel a tejet!
  3. Öntsd a vanília szirupot a teába!
  4. Öntsd a tejet a teába!

Első lépés: A tea áztatása

Tea latte készítése esetén mindig készítsünk erősebb teát, mint amit normál esetben innánk. Ez azt jelenti, hogy érdemes 2 teafiltert vagy 2 teáskanál szálas teát felhasználni csészénként. 3-5 percig érdemes áztatni, hogy összeérjenek az ízek, annál tovább viszont semmiképp, mert a túl hosszú áztatás következtében keserűvé válik az ital!

Második lépés:A tej felmelegítése

Amíg elkészül a tea, melegítsük (de ne forraljuk!) fel a tejet! Érdemes tejhabosítót is használni, a levegősebb állag elérése érdekében.

Harmadik lépés: Vanília szirup hozzáadása a teához

Amint elkészültünk az áztatással, távolítsuk el a teafiltereket és adjuk hozzá a vanília szirupot

Negyedik lépés: Öntsd össze a tejet a teával!

Érdemes figyelni a tálalásra. Összeöntésnél tartsunk vissza egy kanál tejhabot és kanalazzuk a tea tetejére, így érhetünk el látványosabb hatást!