Ahány ház, annyi szokás, már ami a karácsonyi előkészületeket illeti. Egy dolog azonban egy háztartásból sem hiányozhat ilyenkor: a mézeskalács. Ha még nincs meg a befutó recept, íme a mi ajánlásunk:

Mézeskalács elkészítésének menete:

  1. Langyosítsuk meg a mézet és keverjük el a margarinnal és a tojásokkal!
  2. Keverjük össze a lisztet, porcukrot, szódabikarbónát valamint a mézeskalács fűszert és adjuk hozzá a mézes masszához!
  3. Gyúrjuk össze a masszát és pihentessük egy éjszakán át!
  4. A pihentetést követően lisztezett felületen nyújtsuk 1 cm vastagságúra a tésztát és szaggassunk belőle tetszőleges formákat!
  5. A mézeskalácsokat helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire, és 180 fokra előmelegített sütőben, alul-felül sütéssel 10-15 perc alatt süssük készre!

Mézeskalács tálalása:

Az elkészült mézeskalácsokat fogyaszthatjuk azon melegében, de később, egy forró ital kíséretében is tökéletes választás, a karácsonyfa fényei mellett üldögélve.