Mit gondolnak a dolgozók a karácsonyi ajándékozásról?

Az ünnepek közeledtével minden munkáltatóban felmerül a kérdés, hogy megajándékozza-e a dolgozóit. Érdemes rá egyáltalán költeni? Nem tartják kínosnak?

Egy külföldi, munkahelyi boldogságméréssel kapcsolatos kutatás a céges ajándékozás kérdését járta körül.

A felmérés során a következő eredmények születtek:

  • A dolgozók 45%-a úgy gondolja, hogy a munkáltató által adott ajándék tükrözi az ő értékét. És értékeli ezt a gesztust.
  • Mégis, 3-ból 1 ember még soha nem kapott szuvenírt a feletteseitől.

Habár a példa külföldi és korántsem reprezentatív, az mégis leszűrhető belőle, hogy a kötelező járulékon kívül kapott juttatásokat, ajándékokat a dolgozók megjegyzik. És általában pozitív megítélése van a gesztusnak. Nemcsak értékesebbnek érzik tőle magukat, hanem a dolgozói elkötelezettséget is tudja növelni, ha jól csináljuk.

Milyen ajándékoknak örülnek a munkavállalók?

Ha megszületik a döntés az ajándék mellett, további kérdéseket vet fel, hogy mi lehet az ideális ajándék.

Összegyűjtöttünk néhány konkrét ötletet, amivel nem lehet mellélőni:

1. TERMOSZ

Praktikus téli ajándék. A hideg időben nem csak melegen tartja a benne tárolt italokat, de a szívet is megmelengeti az ajándék, főleg akkor, ha névre szóló, gravírozott változatot kap belőle az illető.

2. DIFFÚZOR

Szintén közkedvelt szereplője a zimankós időnek. Számos változatban kapható már. Vannak kisebb és nagyobb teljesítményűek, olyanok, amik világítanak – akár különböző színekben is.

Rengeteg illóolajjal kombinálható, így akár kombinálni is lehet és ajándékcsomag formájában átadni. Az illóolajok ugyanis a kellemes illat mellett egészségjavító, nyugtató hatással is bírhatnak.

3. VÁSÁRLÁSI UTALVÁNY

A vásárlási utalvány egy megúszós ajándéknak tűnik, pedig valójában ez is lehet személyes gesztus. Ha abba az üzletbe, könyvesboltba, sportcentrumba szól, ami a beosztottak kedvence, akkor ezzel is sikereket lehet elérni. Ráadásul megadja annak a lehetőségét, hogy olyat válaszon, amit biztosan szeret.

4. SPORTESZKÖZ

A sporteszközök is hasznos ajándékok lehetnek a dolgozók számára. Itt sem árt ismerni, hogy milyen sportágban jeleskedik az illető, de ha van például céges futóklub, akkor egy téli sportkesztyűnek valószínűleg mindenki fog örülni.

5. TEÁSKÉSZLET

Egy ízléses teáskészlet, a hozzá illő tea válogatással is kedvelt téli választás. Egy meleg plédbe burkolózva, a kandalló mellett ki ne akarna teát szürcsölgetni?

6. NAPTÁR

Év vége felé elkezdődik az évértékelés és a következő év tervezgetése, célok kitűzése. Ehhez kiváló löketet adhat egy határidőnapló, ami ráadásul egész évben hű társa lehet a gazdájának.

7. KONCERT- VAGY SZÍNHÁZJEGY

A kulturális programok is nagyon hasznos ajándékok tudnak lenni. Amennyiben pedig sikerül eltalálni a dolgozó ízlését, akkor emlékezetesek is.

A jelenlegi helyzetben ráadásul a nehéz helyzetben lévő szektorokat is tudjuk ezáltal támogatni.

8. CÉGES RUHA

Remek alkalom lehet a karácsony a céges logóval ellátott szettek átadására is. Sokan vannak, akik szeretnek céges pulcsiban flangálni. Ez is tudja erősíteni a kötődést, kár lenne kihagyni!

9. ELEKTRONIKAI ESZKÖZÖK

Az elektronikai kütyükkel praktikus és hasznos ajándékok. Ebből is léteznek logózott változatok, ha két legyet szeretnénk leütni egy csapással.

10. AJÁNDÉKCSOMAGOK

Végül, de nem utolsó sorban meg kell említenünk az ajándékcsomagokat is, amik talán a leginkább megosztóak az ötletek közül.Pedig egy jól összeválogatott, minőségi termékeket tartalmazó csomag éppúgy lehet értékes és hasznos, mint a többi ajándék.

Reméljük tudtunk segíteni, és sikerült egy-két ötletet hasznosítani.

Ha idén egyedi ajándékot szeretne a dolgozói számára, forduljon hozzánk bátran!