Az otthoni munkavégzés mára már sokunk számára megszokott jelenséggé vált, és valószínűleg bizonyos mértékben velünk marad majd a jövőben is.

Hoztunk néhány tippet, hogy mik azok az eszközök, amik kényelmesebbé és hatékonyabbá tehetik ezt az időszakot és hozzájárulhatnak az eredményesebb munkához.

1. Telefon- és töltőtartó

A telefonjaink nélkül ma már el sem tudnánk képzelni a napjainkat, szinte egy plusz végtagunkká váltak. Működtetésükhöz elengedhetetlenek a töltők, amik hajlamosak eltűnni, összetekeredni, természetesen mindig abban a pillanatban, amikor a legnagyobb szükségünk lenne rá. Erre a problémára kínál megoldást egy telefon- és töltőtartó szerkezet.

2. Monitor állvány

A nyak- és gerincfájdalmak gyakori velejárói az ülőmunkának. Ennek elkerülésére érdemes beruházni egy monitor állványra, melynek segítségével ezek a fájdalmak kiküszöbölhetők.

3. Monitor szemüveg

A szemünk számára is megerőltető a folyamatos képernyő nézés. Az óránkénti 10 perc képernyőmentes szünet beiktatása mellett extra törődést jelenthet egy kékfényszűrős szemüveg beszerzése.

4. Tábla

Vizuális típusoknak hasznos találmány a tábla, ami segít az ötletek rendszerezésében. Felírhatjuk rá heti terveinket, fontosabb feladatainkat, de akár a heti menüt is.

5. Feliratozógép

Rendszerezés során hű segítőtársunkká válhat a címkéző gép, ami az egységes jelölő rendszerek kialakítása során megkönnyíti a munkánkat.

6. Irattartó

Habár online ma már sok feladat elintézhető, mindig lesznek olyan iratok, amiket meg kell őriznünk akár hosszabb akár rövidebb időre. Nem csak hatékonyabb, ha a fiók mélye helyett egy irattartóban tároljuk őket, hanem szebb is.

7. Iratrendező

Az alkategóriákba rendezett iratokat érdemes iratrendezőkbe rendszerezni a könnyebb átláthatóság érdekében. Ezeket a blokkokat a hatékonyság érdekében érdemes feliratozni is, és így elhelyezni az irattartókban. Ezzel a pár kiegészítő lépéssel hosszú távon rengeteg időt spórolhatunk meg.

8. Egéralátét

Nincs annál idegesítőbb érzés, amikor az egerünk lassan vagy egyáltalán nem követi a mozdulatainkat. Sok esetben az asztal felülete nincs összhangban az egér kialakításával, így fordulhat elő ez a jelenség. Mielőtt azonban lecserélnénk az íróasztalunkat, érdemes kipróbálni egy egéralátétet a probléma megoldására.

9. Naptár, határidőnapló

Habár ma már rengeteg applikáció áll rendelkezésre a teendőink listázására, semmivel nem összehasonlítható érzés, amikor egy naptárban kipipálhatjuk a már elvégzett feladatainkat.

10. Szövegkiemelő

Szövegkiemelők nélkül ugyan lehet élni, de nem érdemes. Egy szürke hétköznapot kiválóan fel tudnak dobi az élénk színek.

11. Írószer rendszerező

A tollaknak, szövegkiemelőknek is hasznos, ha van egy bázisa, lehetőleg olyan helyen ahol könnyedén megtaláljuk.

12. Termosz

Az otthoni munkavégzés során a munkatársakkal közös kávézás ugyan nehezebben kivitelezhető, de nem lehetetlen! A közös kávézás fő támogatója lehet a termosz, ami melegen tartja a kávénkat mindaddig amíg a későn ébredő kollégák is becsatlakoznak az online konferenciába.

+1 Nyomtató

Végül, de nem utolsó sorban meg kell említenünk a nyomtatót is, ami elsőre egy nagyobb beruházásnak tűnik, azonban ha kiszámoljuk, hogy mennyi időt spórolunk meg a nyomdába rohangálással, akkor hamar megtérül a befektetés.