5 környezetbarát termék a zöldebb irodához

Összegyűjtöttünk néhány környezetbarát, zöld terméket a széles választékunkból, hogy inspiráljunk Titeket!
Kezdd el még ma a zöldebb életet!
Védd a bolygónkat, védd az otthonunkat!

Sokszor azt gondoljuk, hogy nincsen értelme változtatni, hiszen ahhoz, hogy valami drasztikus változást érjünk el, közös összefogásra van szükség, és mindenkinek meg kell tennie a maga részét!
Én úgy gondolom, nem szabad a másik 8 és fél milliárd embertársunk első lépésére várni! Az én pici, tudatos döntésem a környezetvédelem irányába már óriási változást eredményezhet: elindít engem, saját magam egy olyan úton, ami aztán dominó-szerűen rántja magával a többi tudatos lépésemet a környezetvédelem irányába.

Amikor elkezdtem tudatosan törekedni a környezetünk védelmére, az első apró lépés a hulladék szelektálásával kezdődött. (Akkor még nem volt az utcánkban szelektív hulladékgyűjtés, így ez egy tudatos, saját döntés volt.) Mostanra a világ legtermészetesebb dolga, hogy szelektálom a hulladékot, sőt, kerülöm a műanyag termékek vásárlását, és törekszem az alternatív csomagolóanyagokat használni – ha szükséges.

Az, hogy vásárláshoz viszek magammal bevásárlókosarat, vagy a zöldségesnél külön kérem az eladót, hogy ne csomagolja be neilon zacskóba a fürt paradicsomot… Ezek apró lépések, de én hiszek benne, hogy az én hozzáállásommal a gyermekeim is megtanulják, hogy óvnunk kell a bolygónkat, és igenis számít, hogy mit hagyunk magunk után.

Az irodában gyakran elfeledkezem erről a tudatosságról:
gyorsan iszom egy kapszulás kávét, mert éppen nincs időm lefőzni egy adagot; elvitelre kérek ebédet, de nem viszek hozzá ételtároló dobozt…
Ilyenkor jó, ha a kezem ügyébe kerül például a papír tolttesttű golyóstollam, vagy a környezetbarát öntapadós jegyzettömböm. Ezek az egyszerű használati tárgyak figyelmeztetnek a tudatosságra – és nem mellesleg:

A zöld termékek nem szennyezik a környezetet, vagy előállításuk során nem keletkezik annyi káros anyag, emellett használatukkal figyelmeztethetnek a környezettudatosságra!

Összegyűjtöttünk néhány példát arra, hogy az irodai mindennapokban milyen sok területen figyelhetünk a természetvédelemre!

Általános felület fertőtlenítőszer, 1 l, CLEANECO
Ételtartó, 1500 ml, 25 db, ALUFIX, BioLogic
Golyóstoll, kupakos, papír tolltest, ICO
Öntapadó jegyzettömbtorony, 75×75 mm, 6×100 lap, környezetbarát, VICTORIA Green
Szelektív hulladékgyűjtő, újrahasznosított, 60 l, RECOBIN Office

Kezdd el ma a tudatos természetvédelmet!

Kérd kollégáim tanácsait, ajánlatát!
Vagy nézd meg Zöld Irodaprogramunkat a további inspirációhoz!