Ismerős az érzés, amikor egyszerre öntenek el a feladatok és hirtelen azt sem tudod, hogy melyikkel foglalkozz a sok közül? Szeretnéd átlátni a káoszt pillanatok alatt?

Ezzel az egyszerű technikával hatékonyan tudod rendszerezni a feladataidat.

Mutatjuk, hogyan csináld:

Csoportosítás

Rendezd a teendőidet 4 csoportba a fontosságuk és sürgősségük alapján! Ha vizuális típus vagy, akkor a rendszerezés során segítségedre lehetnek a vizuáltáblák, melyeken POST-IT-ek segítségével könnyedén el tudod helyezni az elvégzendő feladataidat.

1.Fontos-Sürgős

A fontos és sürgős feladatokat nem érdemes halogatni, végezd el őket most!

2.Nem fontos-Sürgős

Azokat a feladatokat, amelyek nem olyan fontosak, viszont nem tűrnek halasztást szervezd ki valamelyik kollégádnak, esetleg vegyél igénybe külső segítséget a feladatok elvégzéséhez!

3.Nem sürgős-Fontos

A nem sürgető, de fontos feladatok jó ha szem előtt vannak, azonban nem szerencsés, ha elveszik az időt az égetőbb társaiktól. A legjobb amit tehetsz ebben az esetben, hogy meghatározod azt az időpontot amikor ezekkel a feladatokkal fogsz foglalkozni.

4.Nem sürgős-Nem fontos

Végezetül a nem sürgős és nem is fontos feladatok maradtak. Ezekkel a feladatokkal kapcsolatban azt érdemes végiggondolni, hogy egyáltalán érdemes-e rájuk időt pazarolni. A legtöbb esetben hasznosabb, ha helyettük azokra a feladatokra koncentrálunk, melyek előrébb végeztek a prioritási listán.

Útravaló

Ezt a gyakorlatot bármikor el lehet végezni,akár egy napon belül többször is. A POS-IT-ek segítségével a feladatok áthelyezhetők egyik szekcióból a másikba, ha az idő előrehaladtával a korábban nem sürgősnek ítélt feladatok például sürgőssé válnak. Ha elsőre furcsának is tűnik ez a gyakorlat, hamar bele lehet jönni! Eredményes időbeosztást kívánunk!