DYMO a zöldebb jövőért!

DYMO®-nál a hatékonyság áll a középpontban – a betűnyomó cég 1958-as megalakulásától az iparág vezetőjévé válásig – globális elérhetőséggel és felelősségvállalással. A hatékonyság maximálása mellett elkötelezett, és beruház a környezetvédelembe is.

DYMO® egy külön csapattal rendelkezik, mely követi és vizsgálja a termékmegfelelés, biztonság és fenntarthatóság kormányzati és országspecifikus követelményeit és aktívan részt vesz a környezet megóvásában. A DYMO® kiváló minőségű címkéit Belgiumban gyártják és forgalmazzák. Ez lehetővé teszi a DYMO® számára, hogy aktívan csökkentse karbonlábnyomát az ellátási lánc folyamán és védje a környezetet.

Minden egyes DYMO® termék megfelel az RoHS direktívának. Az RoHS egy Európai Uniós jogszabály, mely korlátozza az elektronikus berendezésekben a veszélyes anyagok alkalmazását, hogy biztonságossá tegyék azokat, az eszköz életciklusának minden szakaszában a felhasználók és a környezet védelmében. A REACH szintén egy Európai Uniós jogszabály, amely a vegyi anyagok előállításával és felhasználásával foglalkozik, az emberi egészség és környezet magas szintű védelmének biztosítása érdekében. Minden egyes DYMO® termék megfelel a REACH irányelvnek.

DYMO® 1998 óta rendelkezik ISO tanúsítvánnyal. Az ISO 9001 az Európai Uniós Minőségirányítási irányelve és rendszere, mely biztosítja, hogy a fogyasztók minőségi és az elvárásoknak megfelelő termékeket kapjanak. Az ISO 14001 az Európai Unió Környezetközpontú irányítási rendszere, mely előírja a cégek működésének környezetre gyakorolt hatásainak ellenőrzését. A DYMO® vezeti és figyeli folyamatait, proaktív módon csökkenti a környezetre mért hatásokat.

DYMO® termékek több mint 40%-át vízbázisú oldószerekkel állítják elő, melyek lényegesen kevesebb vegyszert tartalmaz, így a DYMO® termékeknek kellemesebb az illatuk, kevésbé ártalmasak, biztonságosabbak a fogyasztók és a környezet számára.

DYMO® beruház a fenntarthatóság érdekében:

  • 100%-ban újrahasznosított anyag felhasználása a kazetták külső részénél.
  • DYMO® LabelWriter™ címkéi BPA mentesek.
  • FSC® minősítés 2020. szeptemberétől: LabelWriter és LetraTag papírcímkék
  • DYMO® LabelWriter™ innovatív hőnyomtatási technológiával nyomtat, nincs szükség tintára vagy festékpatronra, ami jótékony hatással van a fogyasztók pénztárcájára és a környezetre egyaránt.
  • 27%-kal csökkentett energiafogyasztás a termelés során az elmúlt három év alatt, melyet a korszerűsített, hatékonyabb berendezésekkel és gyártási folyamatokkal értek el, csökkentve minden egyes előállított címke karbonlábnyomát.
  • 73%-kal csökkent a víz felhasználása a termelés során az elmúlt 10 év alatt, a gyártóüzemben a víz több mint 70%-át begyűjtött esővízből nyerik.
  • DYMO® volt az első az elektronikus feliratozógép-gyártók közül, aki újratölthető akkumulátorokat kínált a legtöbb eszközéhez utat mutatva a fenntarthatóság irányában.

Vásároljon eredeti DYMO® termékeket a fenntartható címkézési megoldásokért!