Megdöbbentő adat, hogy egy ember az élete során körülbelül hatszázszor több szemetet termel, mint a saját testsúlya. Ennek a hulladéknak jó részét újra lehetne használni, ha megfelelő, tudatos lépésekkel kezeljük azokat.

1. lépés: hulladék csökkentése
Egyszerhasználatos termékek mellőzésével, és gyenge minőségű, olcsó termékek gyakori cseréje helyett minőségi, tartós, életre szóló termékek használatával csökkenthetjük az irodai hulladékok keletkezését.

2. lépés: kidobásra ítélt termékek újra felhasználása.
Iskoláknál, közintézményeknél, magánszemélyeknél lehet, hogy jó szolgálatot tenne az a kidobásra ítélt berendezés, amely az irodája számára már nem hasznos. Keressen új gazdát a kidobásra ítélt tárgyainak! Ha nem tudja, kinek adományozhat, keresse fel az erre a célra létrejött online szervezetek, a helyi Zero Waste csoportok egyikét!

3. lépés: hulladék szelektíven való gyűjtése.
Otthoni háztartásunkban legtöbbünk számára már automatikusabbá vált a szemét
Szelektív hulladékgyűjtő, újrahasznosított, 50 l, RECOBIN "Office", sárgaszelektíven való gyűjtése. Vajon ugyanennyire tudatosan válogatjuk szét a hulladékokat az irodában is?

Segítségünkre lehetnek a RECOBIN szelektív hulladékgyűjtő konténerei, melyek környezetbarát alapanyagból készültek beltéri, irodai használatra.

https://www.irodaellatas.hu/kereses?search_keywords=recobin

4. lépés: Hulladékok újrahasznosítása.
Ha mindenképpen új terméket kell vásárolnia, válasza az újrahasznosított műanyagból vagy papírból készült változatokat!