Amikor borítékokról beszélünk, számos változat közül választhatunk. Legyen szó egyszerű levélfeladásról vagy olyan termék postázásáról, amihez biztonságos csomagolás szükséges, érdemes megnézni a boríték kínálatot.

A borítékok közül rengeteg méret áll rendelkezésünkre. A legismertebbek talán az LC6 és az LC5 méretűek, ezekből létezik jobb és bal ablakos kivitel és teljesen sima, egyszerű változat is.
Egyes borítékok öntapadóval ellátottak, míg mások szilikonosak – ez utóbbinál egy védőcsíkot húzunk le a ragasztott felületről.

Az alábbi ábra segít eligazodni a borítékok világában:


C6, C5, C4:
A „C” elnevezések utáni szám arra utal, hogy az irat félbe vagy négybe hajtása után milyen méretű lesz; ez alapján kell hozzá borítékot választani:
A6, A5, A4.
A6-os irat > C6-os borítékba
A5-ös irat > C5-ös borítékba
A4-es irat > C4-es borítékba tehető

LA4:
A4-es méretű irat háromba hajtva helyezhető ebbe a borítékba.

Ablakos – ablaktalan:
A katalógusban feltüntetett „Jobb / Bal” elnevezés, a borítékos ablakok esetében azt mutatják, hogy vízszintes helyzetben, az ablak a boríték melyik oldalán helyezkedik el. (A mellettük található méret pl.: 35×90 mm az ablak méretére utal.

Példa: LA4 – öntapadó – jobb, 35 x 90 mm az alábbi borítékot jelzi:


Ahogy a nyomtató papírokból, úgy a borítékokból is létezik környezetbarát kivitel.

Gascofil borítékok, tasakok 5 rétegből épülnek fel, így ellenállóbb a szélsőséges és nedves körülményeknek. Rétegek: két oldalt Kraft borítás, közötte két réteg polietilén és egy réteg poliészter rács, mely rendkívüli tartósságot és teherbírást kölcsönöz a terméknek.

A legtöbb cég egyedi grafikával ellátott borítékot készít, ami igazodik a cég arculatához, és felismerhetősége mellett kiváló reklámhordozóként funkcionál.

Egyedi, vagy nyomott borítékokért, kérd ajánlatunkat!