5 érv a határidőnapló használata mellett!

1. Sokoldalú

Egy jól összeállított naptárba bármilyen adatot bejegyezhetünk. A határidők és dátumok mellé tehetünk egyedi jelöléseket, kiegészítéseket, az üres oldalakra leírhatjuk felmerülő gondolatainkat.

Vannak olyan változatok, melyekben a sportolás, kitűzött célok, havi tervek is szerepet kapnak.

Tényleg csak a képzelet szab határt annak, hogy milyen tartalommal töltöd meg!

2. Offline időtöltés

Ma már talán a csapból is az folyik, hogy a monitor előtt töltött idő, és a folyamatos multitasking (párhuzamos cselekvések azonos időben végzése), mennyire káros és megterhelő hosszú távon.

Az írás, és a papír alapú jegyzetelés segít kiszakadni a digitális világból.

3. Bevésődés

A vizuális típusok számára megváltás lehet egy határidőnapló, ugyanis az agyunk jobban emlékszik az ilyen módon megjelenített információkra, mintha ugyanazt az adatot digitális formában látnánk.

4. Elegáns

Egy jól megválasztott határidőnapló nem csak elegáns, de öltöztet is. Egy üzleti találkozón ráadásul a telefon nyomogatása illetlenségnek is bizonyulhat. Ezzel szemben egy bőrkötéses füzetbe felírt adat komolyságot kölcsönöz a tulajdonosának.

5. Visszakereshető

Habár ami az internetre egyszer felkerül, ott is marad, mégis a felhő alapú rendszerekben tárolt adatok egy memória frissítés során, vagy telefonváltás során eltűnhetnek. Nem megfelelő biztonsági beállítások esetén pedig, akár illetéktelenek is hozzáférhetnek.

Ezzel szemben, ami a naplóban szerepel az ott is marad. S ha vigyázunk rá, évekkel később is visszakereshető.

Ha te is azok közé tartozol, akik szívesen jegyzetelnek a hagyományos módon, nézz szét a legújabb, 2023-as naptárkatalógusunkban