Ha van valami, ami egyértelműen azt jelzi, hogy beköszöntött az ősz, az nem más, mint a Pumpkin Spice Latte!

Van, aki rajong érte, van aki ki nem állhatja, egy azonban biztos: senkit sem hagy hidegen!

Ha te is azok közé tartozol, akik szerint a PLS megédesíti a mindennapokat, akkor lepd magad vagy a kollégáid egy házi készítésű sziruppal és töltsétek jó hangulatban a kávészünetet!

Pumpkin Spice szirup elkészítése

Így tudod elkészíteni a szirupot Fatimapanka ajánlása alapján:

Hozzávalók:

  • 140 gramm sütőtök püré
  • 150 gramm cukor
  • ½ teáskanál vanília kivonat
  • 360 ml víz
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • ½ teáskanál őrölt gyömbér
  • ½ teáskanál szegfűszeg
  • ½ őrölt szerecsendió

Elkészítés:

  1. Minden hozzávalót tegyél egy edénybe és alaposan keverd őket össze!
  2. Forrald fel közepes hőfokon a szirupot, majd melegítsd addig, amíg az első buborékok megjelennek.
  3. Alacsonyabb lángon, gyakori kevergetés mellett főzd addig, amíg besűrűsödik (15 -20 perc).
  4. Öntsd egy üvegbe, és várd meg amíg kihűl.

Pumpkin Spice Latte elkészítése

Főzz le egy adag espressót!

Oldd fel benne a szirupot!

Az így kapott elegyet pedig turmixold/keverd össze a már felmelegített, felhabosított tejjel!

Végezetül pedig élvezd ki a pillanatot és tölts egy kellemes kávészünetet a kollégáiddal!