Vannak, akik csodás hímes tojást tudnak készíteni húsvétkor, és vannak, akik minden éveben megpróbálnak – már csak a gyerek kedvéréért is – legalább egy darab piros tojást kiaggatni… Hát én az utóbbiak közé tartozom, ezért úgy döntöttem, hogy idén alternatív megoldásokkal fogom a hímes tojást helyettesíteni, és ötletes, kreatív módon fogom a húsvéti tojásfestést megoldani.

Az alábbiakban összegyűjtöttem 4+1 kreatív ötletet, amellyel becsempészheted a húsvéti hangulatod az otthonodba, anélkül, hogy hímes tojást kelljen készítened.

  1. ötlet:
    só-liszt-gyurmából kiválóan tudnak a gyerekek is alkotni. A nagyobbak pedig kreatívan díszíthetik, festhetik a már megszáradt tojás formákat.

2. ötlet:
Kis méretű, felfújt lufit ragasztóba mártott fonallal körbetekerjük, majd hagyjuk megszáradni. Végül a lufit kidurratva megkapjuk a kívánt tojás formát.

3. ötlet:

Színes kartonlapokból azonos méretű tojásokat vágunk ki. Azokat félbe hajtjuk, és mindegyiknek az egyik oldalát beragasztózzuk, majd harmonika szerűen összeillesztjük a tojásokat. Csodálatos függő díszeket készíthetünk így!

4. ötlet:
szép és finom

Miért ne lehetne a sütemény a húsvéti dísz?
Készítsd tojás formájúra húsvéti süteményt, és dekoráld kedved szerint. (Itt például a cukormáz – fondant – közé apró díszítő cukorkákat szórtak.)

4+1.
És ha egyikhez sincsen elég időd vagy alapanyagod, akkor nyomtasd ki ezt a csodás színezőt, és egy nyugodt órádban színezd ki!

Az ötletekhez a képeket a pinterest oldalról gyűjtöttem, a színezőt pedig www.azcoloring.com oldaról