A Miracle Mop (varázslatos felmosófa) feltalálójaként is ismert üzletasszony története azért is lehet inspiráló számunkra, mert nyitottságot, tenni akarást, kreativitást és nem utolsó sorban kitartást sugároz.

forrás: https://www.biography.com/personality/joy-mangano

De mi is olyan érdekes az ő történetében?
Semmi. Vagy talán minden:

1956.-ban született Long Islanden, itt is kezdte meg tanulmányait a helyi iskolákban. Tinédzserként egy állatmenhelyen dolgozott az iskola után. Ekkor készítette el első találmányát, amely egy fényvisszaverő gallér volt kutyák és macskák számára. Mivel nem védte le azt, pár évvel később más is megalkotta a terméket, és ma már számos hasonló cikket találunk meg a piacon.

Üzleti főiskolán tanult asszisztensnek, majd több munkahelyen dolgozott, főleg üzleti területen. Három gyermeke született, de aztán elvált férjétől, és egyedül nevelte gyermekeit. És itt jön a csavar: a magányos édesanya és háziasszony, aki három gyermeke és a munka mellett szeretné az otthonát is tisztán és rendezetten tartani hatalmas nagy szükségét érezte annak, hogy valaki segítsen neki. És ez a valaki saját maga volt: pontosabban a saját maga által feltalált és kifejlesztett felmosórongy.
Az óriási űr, és tehetetlenség, amit egy elfáradt anya tud érezni arra sarkallta, hogy álljon lábra, és oldja meg a problémáját!
Ezért olyan inspiráló Joy története.

forrás: https://monicajsutton.com/

1990-re olyan komoly mennyiségben gyártotta és adta el felmosófáját, hogy megalkotta saját cégét és virágzó üzletét, amely még számos praktikus háztartási segédeszközt gyártott, főként Joy találmányait – melyek közül némelyik praktikus kiegészítő, mások egész egyszerűen vicces kacatok… de ezt döntse el mindenki maga…

A Miraclel Mop azon az elven működik, hogy takarítás közben ne kelljen a felmosórongyhoz és koszos vízhez nyúlni: a vizes felmosófej a felmosórúdhoz rögzített szerkezettel saját magát csavarja ki.

Ennél már számos sokkal praktikusabb és könnyebben használható felmosó rendszert szabadalmaztattak; a mi cégünk például a közkedvelt VILEDA termékeit is forgalmazza.


Joy életéről egy film is készült 2015-ben, Jennifer Lawrence főszereplésében.