A napjainkban az oly nagy érdeklődésnek örvendő művészeti ág, a kalligráfia, egy önállóan is elsajátítható technika, melyhez sok türelemre, jó eszközökre, és persze egy kis kézügyességre van szükség.

A STAEDTLER kreatív inspirációi segítenek feldobni otthonát egy saját készítésű munkával és lépésről lépésre bemutatja, milyen egyszerű is ez. 

 Webshopunkban bármilyen kalligráfiai alkotáshoz tudunk terméket ajánlani.

A siker eléréséhez fontos a megfelelő anyag: tollhoz a hozzá illő papírt kell használni. Így csalódottság helyett élvezettel vágsz majd bele a gyakorlásba.

  • Bevont papír: a ceruzák, tűfilcek és markerek mindig jobban teljesítenek a bevont papíron. A sima felület lehetővé teszi a csúszást és megkönnyíti az egyenes és pontos vonalak rajzolását.
  • Geometriai készlet: vonalzók segítenek az alap rácshálózat megrajzolásában. A betűtávolságok így hamarabb rögzülnek és később a szabadkézi írásnál is egyenlő távolságba kerülnek.
  • Ceruza: a HB ceruza keménységi fokozata a megfelelő választás. Írás közben figyelj arra, hogy ne nyomjd túl erősen, úgy nem hagy mélyedést a papíron.
  • Radír: lehetővé teszi, hogy a vázlatvonalakat eltüntesse, de figyelj, csak száradás után kezdj bele a radírozásba, különben csúnya csíkokkal elrontod az egész művet.

Az alkotáshoz sok türelmet és jó szórakozást kívánunk!