Talán már nem kell meggyőznünk a kávéfogyasztás hasznosságáról, és a tökéletes tejhab készítésének is a birtokában vagy már. Van azonban egy különleges fűszer, amit kevesen használnak kávékészítés során.
A gyömbérfélék családjába tartozó, Indiában őshonos növény, a kardamom, különlegessé teszi még a legegyszerűbbnek induló kávét is.
Mutatjuk, hogyan tudod Te is könnyedén elkészíteni:
A Kardamom Latte hozzávalói:
- egy csésze presszó kávé
- méz
- tej
- fél teáskanál kardamom fűszer
Hogyan készítsd el a Kardamom Lattét?
- A lefőzött kávéhoz keverd hozzá a mézet és a kardamomot, majd kevergesd addig, amíg fel nem oldódik!
- Habosítsd fel a tejet tejhabosító készülék segítségével, majd óvatosan kanalazd a kávéra.
- Felszolgáláshoz hinthetsz egy kis fahéjat is a tejhab tetejére!