Talán már nem kell meggyőznünk a kávéfogyasztás hasznosságáról, és a tökéletes tejhab készítésének is a birtokában vagy már. Van azonban egy különleges fűszer, amit kevesen használnak kávékészítés során.

A gyömbérfélék családjába tartozó, Indiában őshonos növény, a kardamom, különlegessé teszi még a legegyszerűbbnek induló kávét is.

Mutatjuk, hogyan tudod Te is könnyedén elkészíteni:

A Kardamom Latte hozzávalói:

  • egy csésze presszó kávé
  • méz
  • tej
  • fél teáskanál kardamom fűszer

 Hogyan készítsd el a Kardamom Lattét?

  1. A lefőzött kávéhoz keverd hozzá a mézet és a kardamomot, majd kevergesd addig, amíg fel nem oldódik!
  2. Habosítsd fel a tejet tejhabosító készülék segítségével, majd óvatosan kanalazd a kávéra.
  3. Felszolgáláshoz hinthetsz egy kis fahéjat is a tejhab tetejére!