Szeretnél gyorsabban végezni a napi feladataiddal? Unod már, hogy mindig te vagy az utolsó, aki elhagyja az irodát?

Ha beépíted ezeket a szokásokat a mindennapjaidba, akkor Te lehetsz az, aki legközelebb boldogan áll fel az íróasztaltól.

Priorizálj!

A produktív emberekre jellemző, hogy a párhuzamosan végzendő feladataik közül ki tudják választani a sürgős és fontos feladatokat. Majd ez alapján felállítani a sorrendet.

Ehhez jó praktika lehet a TO-DO lista használata, vagy egy határidőnapló.

Húzd meg a határaid!

Mennyire ismered a saját határaid? És mennyire tudsz nemet mondani? Ha mindent elvállalsz mérlegelés nélkül, az könnyen kiégéshez vezethet.

Mi az, ami ilyenkor segíthet?

Jelöld ki a feladatok elvégzésére szánt időtartamot és tartsd is be azt!

Tegyél el mindent, ami zavar a munkában. Telefont, egyéb iratokat, oda nem tartozó dolgokat a környezetedből.

Aludd ki magad!

Elcsépeltnek hangozhat, de a jó minőségű és elegendő mennyiségű alvás mindennek az alapja. Ha 7 óránál kevesebbet alszol, az a hatékonyság rovására mehet.

Építs be a napodba reggeli rutint!

Egy jó reggeli rutin csodákra képes. Egy pár tornagyakorlat vagy jógamozdulat és egy tápláló reggeli nem csak segít felébredni, de a jó hangulatot is megteremti a nap további részére.

Oszd részekre a feladataid!

Ha egy nagy feladathalmazt látsz csak magad előtt az ijesztő és demotiváló tud lenni. Oszd fel kisebb, részekre a részek között pedig tarts szüneteket. Nem csak gyorsabban fogsz így haladni, de kevésbé is fog lehetetlennek tűnni a feladat.

Kérj segítséget!

Tedd félre a büszkeséged és ha nem tudsz valamit, akkor merj kérdezni! A kérdezés nem az ostobaság jele, ha sokkal gyorsabban tudsz a válaszok birtokában dolgozni.