Az adatlopás egy létező jelenség, melytől meg kell óvnunk cégünket és dolgozóinkat.
Milyen bevett módszerek és praktikák vannak arra, hogy érzékeny adatainkat hatékonyan és biztonságosan semmisítsük meg?

1. Az első és a legkevésbé biztonságos módszer az az, amikor nem csinálunk semmit. Gyűjtjük, és felhalmozzuk az érzékeny adatokat tartalmazó dokumentumokat, és elraktározzuk őket.
Ennek egy következő fokozata, amikor négyfelé tépjük az adott dokumentumot. Ez talán veszélyesebb lehet az előző verziónál, mivel felhívja a figyelmet a dokumentum érzékenységére.

2. A különböző házi praktikák alkalmazása: égetés, áztatás… is kerülendő. Ugyan a dokumentumok megsemmisülnek, de borzasztóan környezetszennyező folyamat árán. Nem beszélve arról, hogy az irodán kívüli megsemmisítési folyamán teljes kontroll alatt: a dokumentumokhoz, a szállítás közben, bárki hozzáférhet.

3. Ugyancsak ez a probléma merül fel a harmadik típusú iratmegsemmisítéssel: amikor külsős cégre bízzuk a folyamatot, akik konténerben gyűjtik, majd elszállítják, és megsemmisítik az érzékeny adatokat tartalmazó iratainkat, nincs kontrollunk a dokumentumok felett; a hosszú procedúra során bármi történhet velük.

4. Ezért mindenképpen azt javasoljuk, hogy az iratmegsemmisítő gépek használatával végezzék el a dokumentumok megsemmisítését.

Két fő típusa létezik az iratmegsemmisítőknek: a manuális, vagyis kézi adagolású, és az automata vezérlésű. Ez utóbbinál akár 500 ív lapot is belehelyezhetünk a tartályba, és a gép a saját tempójában, a mi jelenlétünk nélkül elvégzi a feladatot.

2022. Júniusban az alábbi három típusú gépet csökkentett áron rendelhetik meg tőlünk:

Powershred® LX45 iratmegsemmisítő

Powershred® LX65 iratmegsemmisítő

Powershred® 225Ci iratmegsemmisítő

Kérd ajánlatunkat, és bővebb információkat az iratmegsemmisítő gépekről!