A „home office” fogalmát egy ilyen év után már senkinek nem kell bemutatni. Akár közvetett, akár közvetlen tapasztalatoknak köszönhetően, mindannyiunknak van már elképzelése arról, hogy milyen előnyökkel és milyen nehézségekkel jár ez a munkavégzési forma.

  • Vannak köztünk, akik hosszú hónapok óta otthonról dolgoznak, és már vágják a centit, hogy újra az irodában lehessenek a kollégáik társaságában. Talán úgy érzik, hogy nem az otthonuk változott irodává, hanem ők kezdtek el az irodában élni.
  • Vannak, akik csak átmenetileg kényszerültek ebbe a helyzetbe és kevés, ám annál intenzívebb élményekkel gazdagodtak.
  • Végül vannak, akiknek egy álma vált valóra ezzel a lehetőséggel és soha nem dolgoztak még olyan kényelmesen és kiegyensúlyozottan, mint most.

Bármelyik csoportba is tartozol a három közül, egy biztos: az alapvető irodai eszközök nem csak a hatékonyságot, de a komfortérzetünket is növelhetik. Hisszük, hogy egy kis ráfordítással nagy eredményeket lehet elérni!

Éppen ezért összeszedtünk nektek néhány dolgot, amikkel érdemes felszerelkezni az eredményesebb munkavégzés érdekében:

Iratrendezők

Évente több órát töltünk dolgaink felesleges keresgélésével. Ti sem szeretnétek ezt az időt még tovább növelni, ugye?

Toll

Habár ma már egyre kevesebbet írunk kézzel, vannak helyzetek, amikor nem pótolható a kézírás, például egy aláírás esetében. Ezen kívül jól jöhet még, ha gyorsan szeretnénk felírni valamit, vagy ha az online meeting közben rajzolgatni támad kedvünk. Bár ilyet senki nem csinál, ugye? 

Szövegkiemelő

Vannak helyzetek, amikor nincs vesztegetni való időnk. Ilyen esetben jól jön a lényeglátás képessége, ami egy szövegkiemelő használatával könnyen fejleszthető.

Füzet

Ha rendszerezni szeretnénk a gondolatainkat jó, ha van kéznél egy füzet, ahová összegyűjthetjük őket.

Öntapadós jegyzet

Előfordult már veled, hogy hirtelen fel kellett írnod egy telefonszámot vagy egy gyorsan megoldandó feladatot, hogy el ne felejtsd? Milyen jó lett volna, ha van nálad egy POST IT, ugye?

Egér- és billentyűzet szett

A mindennapjaink része a gépelés, egyáltalán nem mindegy, azonban, hogy ezt milyen eszközön műveljük. Egy minőségi szett meghálálja a befektetett pénzt és örömmel tölti el a felhasználóját.

Monitor állvány

Ahhoz, hogy ne alakuljon ki hát- és gerincfájdalom, vagy az ún. „sms nyak” az ülőmunka következtében, fontos, hogy a monitorunk a megfelelő magasságban legyen elhelyezve. Ebben segít a monitor állvány.

Fejhallgató

Előfordult már veled, hogy a laptopon keresztül nem hallottad rendesen a kollégáid? Netalántán ők nem hallottak téged? Nálatok is az az első kérdés az értekezleten, hogy: „Hallotok?” Ha a válasz a kérdésekre igen, akkor javasoljuk a mikrofonos fejhallgatók mielőbbi beszerzését! Sokat javíthat a helyzeten!

Tea- és kávé válogatás

A tea- és a kávéfogyasztás nem mindenki szerint tartozik az alapvető irodai felszerelések közé, de szerintünk igen. Megfelelő időben elfogyasztva egyaránt tud egy jó tea megnyugtatni, egy jó kávé pedig felpörgetni, ha éppen arra van szükség.