Egy tanulmány rávilágított arra, hogy a színeknek fontos szerepe van abban, hogy bizonyos dolgokra mennyi ideig emlékezünk.

Nem mindegy tehát, hogy egy vizsgahelyzetben, tárgyalásra való felkészülés netán prezentáció során mennyire tudjuk segítségül hívni az emlékeinket.

Jártál már úgy, hogy az kívántad bárcsak eszedbe jutna valami frappáns?

Nos, a színek ilyenkor is segíthetnek!

Színek, amik, felpörgetnek

Nézzük, melyek azok a színek, amik a kreativitást ösztönzik!

Az éttermek és szórakozóhelyek közelében gyakran találkozhatsz a sárga és a piros színek valamilyen kombinációjával. Miért van ez? Azért, mert ezek azok a színek, amik a leginkább stimulálják az agyat és cselekvésre ösztönzik.

Nem véletlenül használja, az emblematikus bohócos gyorsétterem sem ezeket…ugyanis az izgalom mellett ez a szín az étvágyat is növeli.

A boldog magabiztosság színe

A vidámság és magabiztosság színe a narancssárga, ha lelkesíteni szeretnénk magunkat, akkor alkalmazzuk ezt is bátran!

Szintén cselekvésre buzdít, nagy mennyiségben azonban túlterhelő lehet. Csak a kulcsgondolatokat érdemes ezzel kiemelni.

Nyugalmat árasztó színek

A sok vibráló szín mellett persze nem árt néha kicsit megnyugodni. Erre lehet kiváló választás a kék szín, ami a biztonságot, megbízhatóságot sugallja. Ugyanakkor a termelékenységet is növeli. Akár egy egész irodát is érdemes berendezni vele.

Szintén a természettel összekapcsolt színünk a zöld, ami oldja a szorongást. Nem véletlenül használják gyakran kórházakban, orvosi rendelőkben.

Emellett pedig szintén ösztönzi a kreativitást, kitűnik a háttérből, ezért sokáig emlékezünk a zölddel kiemelt szavakra.

Konklúzió

Érdemes tehát minél változatosabb árnyalatokkal körbevenni magunkat. Erre pedig nagyszerű lehetőséget nyújtanak a különböző filctollak, oldaljelölők és szövegkiemelők.

Használd őket bátran!