Április 22-én, a Föld napján, a világon szinte mindenütt különböző programok hívják fel az emberek figyelmét a környezet megóvásának fontosságára. Az első Föld napját 1970-ben Denis Hayes amerikai egyetemista kezdeményezésére tartották, s ebből nőtte ki magát világmozgalommá, melyhez hazánk 1990-ben csatlakozott.  

Környezeti katasztrófák, klímaváltozás, túlnépesedés, járványok. A mozgalom indulása óta sokat változott a világ, s ma már alig telik el nap anélkül, hogy ne szembesülnénk, vagy ne éreznénk a saját bőrünkön az emberiség túlfogyasztása, túlnépesedése okozta hatásokat. A feladatunk ugyanakkor azóta sem lett kevesebb, sőt…!

A bolygónk megóvása égetőbb, mint valaha, s ha szeretnénk, hogy az utánunk érkező generáció is egy élhető világba érkezzen nincs okunk késlekedni!

Ki mondta, hogy nem tudod megváltoztatni a világot?” Így hangzik a Föld napja mozgalom egyik jelmondata.

Magánemberként számtalan lehetőségünk van környezetünk zöldítésére. Ültetés, komposztálás, csomagolásmentes vásárlás, öko-tudatos táplálkozás, hőszigetelés, környezetbarát tisztítószerek használata,szelektív hulladékgyűjtés, autómentes közlekedés… Életmódunkhoz és lehetőségeinkhez mérten mindannyian hozzájárulhatunk környezetünk (sz)építéséhez!

Törekvéseink mellett fontos azonban, hogy a cégek is részt vegyenek a környezettudatos szemléletváltásban és működésük során ne rombolják, hanem építsék a környezetet.

Zöld Iroda programunkkal mi is szeretnénk segíteni abban, hogy a cégek működésük során csökkenteni tudják az ökológiai lábnyomukat és a lehető legkisebb terhet róják környezetünkre.

A pusztítás helyett építsünk, hogy az utánunk érkező generációk is megtapasztalhassák azokat a természeti csodákat, melyekben nekünk is részünk volt!