Habár mostanában a legtöbben otthonról dolgozunk, a kialakult helyzet következtében egyre jobban szükséges odafigyelnünk a környezetünk tisztán tartására, legyen szó az otthonunkról vagy a munkahelyünkről. Napjainkban a környezettudatosság és a zöld megoldások egyre nagyobb szerepet kapnak a tisztítószer piacon is, így egyidejűleg óvhatjuk környezetünket és tarthatjuk tisztán az otthonunkat vagy irodánkat.

A következő bekezdésekben két zöld UNILEVER márkát mutatunk be, melyek segítségével mi magunk is sokat tehetünk azért, hogy megóvjuk Földünk egészségét a következő generációk számára is!

Unilever környezettudatos márkái

SEVENTH GENERATION termékeit kőolaj helyett növényi alapanyagokból fejlesztik, csomagolásuk fenntartható, flakonjaik 100%-ban újrahasznosított műanyagból készülnek és 100%-ban újrahasznosíthatók, nem használnak káros anyagokat, és természetesen állatkísérlet-mentes termékeket kínálnak. Legyen szó mosó-, mosogató- vagy tisztítószer termékekről, a vállalat célja, hogy támogassa a fenntartható fejlődést, életmódot.

A termékek EU Ecolabel minősítésűek, vagyis a gyártásukhoz használt alapanyagok legalább 85%-ban természetes összetevőket tartalmaznak.
Az Innovációs és Technológiai Minisztérium tavalyi kutatása is bizonyítja, melyben öko-mosószereket teszteltek, hogy a SEVENTH GENERATION az egyetlen olyan márka, amely alacsony hatóanyagtartalommal tudott magas folttisztítási hatékonyságot produkálni. Így tehát nem kell kompromisszumot kötnünk a tisztítási hatékonyság és a Földünk megóvása között.

A mosogatószerekhez használt illatanyagok is 100%-ban természetes illóolajokból és növényi kivonatokból származnak, így mosogatás közben nyugodtan élvezhetjük a citrus és gyömbér különleges illatát.

CIF „Természet Receptje” termékeiben a márka sok éves tapasztalatát és értékeit, a tisztítási hatékonyságukról jól ismert természetes összetevőkkel – mint a citrom vagy az ecet – vegyítették és hozták létre egyedülálló tisztítószereit. A „Nature’s” termékcsalád vízkő- és zsíroldója 100%-ban természetes eredetű hatóanyagokat tartalmaznak, ezen felül a flakonok kizárólag újrahasznosított anyagból készültek. A fürdőszobai és konyhai spray mellett a CIF „Nature’s All-in-One” mosogatógép-tablettái is mindamellett, hogy hatékonyan távolítják el a szennyeződéseket, garantáltan környezetbarát összetételűek. 90%-ban tartalmaznak természetes összetevőket és megfelelnek az EU Ecolabel követelményeinek. Ezen kívül a kartoncsomagolás is 100%-ban újrahasznosított anyagból készült és 100%-ban újrahasznosítható.