PANAROM termékek az egészségért

A természet nyújtotta leghatásosabb gyógyító erő az aromás növényekből nyert illóolajokban rejlik, amelyek a testre és a lélekre is egyaránt hatással vannak. Ezzel a hittel és szemlélettel jött létre a PANAROM márka, mely közel 15 éve képviseli és terjeszti természet iránti szeretetét, növényi és aromaterápiás tapasztalatait és tudását a termékek iránt érdeklődőknek.

A PANAROM termékek, beleértve az illóolajokat is, kizárólag 100%-os tisztaságú természetes alapanyagokból készülnek, szigorú nemzetközi minőségi ellenőrzésen esnek át, így terápiás célra igazoltan alkalmasak.

Miben segíthetnek az illóolajok?

A PANAROM termékek segítséget nyújtanak a hétköznapi életben nemcsak az egészség megőrzésében, de a betegségek gyógyításában, vagy akár a lelki feszültségek feloldásában is.

Az aromaterápia, az aromatikus hatóanyagokat tartalmazó gyógynövények és az ezekből készült illóolajok alkalmazása az élet számos helyzetében nyújthat segítséget, enyhülést és gyógyulást mindenki számára. Önálló és kiegészítő gyógymódként egyaránt eredményes lehet, teljes mértékben összeegyeztethető mind az alternatív gyógymódokkal, mind a hagyományos orvoslással.

Aromaterápiáról akkor beszélhetünk, ha illóolajok és növényi olajok segítségével harmonizáljuk, erősítjük vagy gyógyítjuk a szervezetet. Kétféle irányzatot különböztetünk meg: az úgynevezett angol és francia iskolát. Az angol iskolára inkább a wellness irányzat a jellemzőbb, míg a francia irányzat különös hangsúlyt fektet az illóolajok minőségére, ezen belül is az egyes illóolajok kémiai meghatározására. A francia irányzat célzott terápiákról beszél, ahol megnevezi a kezelés célját és kiválasztja azon biokémiai molekulát – és ez alapján az illóolajat- mely erre az esetre megoldást jelent.

A két irányzat igencsak eltér egymástól, az angol vonal inkább a megelőzésre és a lélek harmonizálására alkalmas, míg a francia vonal a már kialakult, vagy éppen kialakulófélben lévő betegségek felszámolására, gyógyítására.

Hogyan használhatók az illóolajok?

Párologtatás

Párologtatáshoz az erre alkalmas cserépedénybe vagy aroma diffúzorba csepegtessen 10 csepp illóolajat. Ennyi elég egy 40 m2-es szoba hangulatának emeléséhez, illetve remek megoldás immunerősítésre, fertőtlenítésre, álmatlanságra és szorongás oldására is.

Inhalálás

Inhalálásnál felnőttek számára adjon 3-5 csepp illóolajat 1 l felforralt vízhez.
Gyermekek esetében csak a hideg inhalálás javasolt, ebben az esetben tegyen 1-2 csepp illóolajat egy diffúzorba és lélegezze be az illóolajos párát.
Az illóolajat mindig azelőtt kell az edénybe tenni, mielőtt az inhalálást megkezdi.
Megoldás lehet felső légúti megbetegedések kezelésére, immunerősítésre, vagy szorongás oldására.

Fürdővízbe téve

Fürdővízbe téve megoldás lehet nyugtalanságra, immunerősítésre, álmatlanság esetén, vagy csak az öröm kedvéért, mert jó! Ne feledje az illóolajat mindig elkeverni egy evőkanál tejszínben, sóban vagy mézben, mielőtt a vízbe helyezné. Felnőtteknél 10-15 cseppet, gyermekeknél 4-6 cseppet használjon a leírtak alapján. (1 éves kor alatt aromavíz használata ajánlott!)

Borogatáshoz

Borogatáshoz növényi olajban keverjen el 2-3 csepp illóolajat, majd kenje be a kívánt testrészt és tekerjen köré hideg vagy meleg borogatást.
Hideg borogatás különösen ajánlott izomhúzódás, zúzódás, illetve láz- és fájdalomcsillapítás esetén, míg a meleg borogatás tágítja a pórusokat, így az illóolajok mélyebbre és gyorsabban tudnak hatolni, ennek eredményeként javítják a vérkeringést és csökkentik az izületi gyulladások, görcsök okozta fájdalmakat.

Masszázshoz

Masszázshoz használjon 25 ml növényi olajhoz 7-10 csepp illóolajat, mely kiváló az izmok lazítására, immunerősítésre, idegi feszültségek, szorongás feloldására is. Gyermekek esetében elegendő csupán 7 ml növényi olajhoz 3 csepp illóolaj.