Maradjunk örök gyerekek!

Kutatások bebizonyították, hogy a rendszeres hintázás a gyermekeknél mind a fizikai, mind a kognitív készségekre jelentős befolyással bír. Nélkülözhetetlen szerepet tölt be az egyensúlyérzék, a térérzékelés, a ritmusérzék, a mozgáskoordináció és a finommotorikus mozgások kialakulásában. A fejlődést a test állandó egyensúly keresése eredményezi, ami bizonyos izmok feszítéséből és ezzel egy időben más izmok lazításából áll. Tehát a hintázás egyben sport is!

Igenis szükségünk van erre a relaxáló mozgásformára, nem csak a fent említett lelki és fizikai hatások, de a kreativitásunk kibontakozása miatt is. Ennek oka, hogy a hintázás erősíti a jobb és a bal agyfélteke közötti kapcsolatot, stimulálja az agykérget, amely a koncentrációért felel. A gondolkodáshoz, telefonáláshoz bátran ajánljuk a hátradőlt pozíciót, hiszen ilyenkor nagyobb mennyiségű vér áramlik az agyba, amely fokozza a szellemi teljesítőképességet, növeli a hatékonyságot. Ebben segít a modern irodai székek hintamechanikája, amely szabad mozgást biztosít használójának.

Hogyan is működik?

A hintamechanikával felszerelt irodai székek esetében az ülés alatt a jobb oldalon található kar (amelynek felfelé húzásával a gázlift állítható) kifelé húzásával a hintamechanika aktiválható, befelé tolásával pedig kikapcsolható. A hintamechanika kikapcsolása csak a széktámla egyenes állapotában lehetséges, hátradöntött pozícióban nem rögzíthető. A marokcsavar segítségével szabályozható a hintázási ellenerő: a csavar befelé forgatásával a rugózást feszesebbre, míg kifelé csavarásával lazábbra állíthatjuk. Magasabb embereknél az előbbi, míg alacsonyabb egyének esetében az utóbbi beállítást javasoljuk.

A kényelmes pozíció felvételéhez természetesen elengedhetetlen a gerinc vonalát követő, ergonomikus háttámla, amelyről az előző cikkünkben részletesebben kitértünk, itt most újra megtalálod, olvasd el!

Mayah „Duke”
Mayah „SMART”

Szánjunk pár percet magunkra, és hagyjuk szárnyalni a gondolatainkat a MAYAH „Smart” irodai székben, vagy a MAYAH „Duke” főnöki székben hintázva!